Marko Heikkuri eduskuntaan - MUUTOS 2011 Nuorissa on tulevaisuus

Kyllä hallituksen venkoilut alkaa riittämään

Olen aina pitänyt itseäni kohtuullisen harkitsevaisena ja rauhallisena miehenä, jonka pitkä pinna kestää uskomatontakin rasitusta, mutta kyllä nyt riittää.

 

Onko arvon pääministerin mielestä oikeasti oikein rampauttaa maatamme pystyssä pitävän pylvään eli työläisten selkäranka näiden tulovähennysten avulla? Mielestäni ette todellakaan mieti ollenkaan päätöksiänne, vaan toimitte erittäin ajattelemattomasti tai tähtäätte omien toimintojenne voiton parantamiseen. Toisena vaihtoehtona olen harkinnut mahdollisuutta, että olette jollekkin toiselle instanssille myyneet jo Suomen, mutta ette ole kansalle vain vielä uskaltanut sanoa asiasta mitään.

 

Miten olette omasta mielestänne onnistuneet pääministerin kaudellanne joka toivottavasti ei kestä loppuun asti, koska Suomen talous ei todellakaan kestä noin tyhmää ihmistä kovinkaan kauaa? Minun mielestä olette lammas jota ohjataan jostain muualta, eikä teillä ole tarpeeksi m***a vastustaa tätä hallintoa ja ajaa kansamme etuja niin kuin teidän pitäisi, sillä siitähän teille maksetaan aivan liikaa.

 

Onko teitä koskaan hävettänyt aamulla, kun heräätte ja katsotte peilistä omaa kuvaanne? Minua kyllä hävettäisi jos toimisin yhtä häikäilemättömästi kuin te.

 

Luuletteko oikeasti näiden leikkausten auttavan Suomen kilpailukyvyn ja talouden nousuun? Uskon että toimillanne aiheutatte ainakin 100 000 työpaikan menetystä, koska menetetyt palkkatulot ovat aina pois Suomen sisämarkkinoilta, jotka kaipaavat nyt enemmän lisätuloja kuin koskaan. Avatkaa nyt herranjestas sentään välillä silmänne ja katsokaa sen virka-autonne ikkunoista ulos, niin saatatte jopa huomata kuinka huonosti pienillä ja keskisuurilla yrityksillä menee. Suomen yrittäjät tarvitsevat lisää asiakkaita ja te viette mahdollisilta asiakkailta pois sen mahdollisuuden, että he voisivat käyttää paikallisten yrittäjien tarjoamia palveluita.

 

Luuletteko oikeasti suomalaisten olevan laiskoja? Suomalainen tekee varmasti töitä, jos niitä on vain tarjolla. On tietenkin poikkeuksiakin, sitä en tietenkään kiellä. Tarkastin vasta  ja netin ilmoitusten perusteella suomessa on noin 12-15000 työpaikkaa avoinna ja 300 000 työtöntä, joten mihin tarvitsemme tulevia henkilöitä? Muistaakseni perustelitte runsasta maahanmuuttoa sillä, että tarvitsemme työntekijöitä väestömme ikääntymisen vuoksi. Emme tarvitse ollenkaan lisää työvoimaa, koska te hallituksessa olette omin pikku kätösin leikkiny pikku hiekkalaatikossanne ja tuhonneet Suomen työmarkkinat.

 

Miltä tuntuu kun kansa kärsii ja maa rapistuu? Olette varmaan huomanneet Suomen asunnottomat ja varattomat ihmiset, jotka eivät kiinnosta teitä pätkääkään. Suomen omat kansalaiset voivat todella huonosti teidän leikkauspöydällä käynnin jälkeen. Ihmiset ovat varattomuutensa vuoksi masentuneita, kun eivät voi järjestää lapsilleen harrastuksia tai ostaa juuri koskaan mitään tarpeellista. Lapset masentuvat vanhempien köyhyyden vuoksi ja tulevat kiusatuiksi kouluissa, jos ei ole älypuhelinta tai muita tarpeettomuuksia. Eläkeläiset joutuvat valitsemaan hyödykkeiden, kuten ruuan ja lääkkeiden välillä, koska molempiin ei välttämättä ole varaa…..ja turha väittää vastaan, koska olen nähnyt tämän omin silmin. Monet isovanhemmat ovat joutuneet jättämään lapsensa lapsen syntymäpäiviä väliin, koska ei ole varaa lahjaan. MITEN HALLITUKSELLA ON MENNYT NOIN NIINKU OMASTA MIELESTÄ?

 

Oletteko varma ministerinsalkkujen jaosta? Onko mielestänne Stubbi oikeasti oikea mies vahtimaan valtion kirstua? Mielestäni Soini olisi kuulunut valtiovarainministeriksi, koska hänellä tuntui viime kaudella olevan hyviä ideoita valtion nostamiseksi suosta, mutta nyt siellä on mies jonka matemaattiset taidot eivät tunnu olevan kovin lupaavat. Stubbi olisi kelvannut ehkä johonkin Soinin sihteerin tehtävään, mutta ei nyt hel*****sä mihinkään ministerin pallille.

 

NYT LOPPUU OIKEASTI JO HUUMORI KESKEN. ALKAKAA KÄYTTÄYTYÄ JO NIIN KUIN AIKUISET MIEHET JA HEITTÄKÄÄ HELEVE***IN TUO VOUHOTTAMINEN.

KAUANKO LUULETTE NYKYMENOLLA KESTÄVÄN ENNEN KUIN JOSSAKIN PÄIN ALKAA KANSALLA TÄLLAINEN RIISTÄMINEN RIITTÄMÄÄN?

SITOVAT KANSANÄÄNESTYKSET  KÄYTTÖÖN.

KANSAN TULEE SAADA PÄÄTTÄÄ NÄIN SUURISTA ASIOISTA, EIKÄ SUINKAAN  TEIDÄN JOTKA AJATTELETTE VAIN ITSEÄNNE.

Antakaa ihmeessä vastinetta suorilla lauseilla ja kiertelemättä, koska muuten vastaukseni teille tulee olemaan:

ÄLÄ SELITÄ!!!

MUUTOS PUOLUE – LAPPI - MARKO

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Minä luotan päättäjiin tässä vaikeassa tilanteessa. Kun on rahat tuhlattu ja vähän enemmänkin ja velkaannutaan vain lisää, niin totta hitossa meidän jotain tehtävä, säästettävä ja tingittävä kaikesta ylimääräisestä. Jos ei voi enää ottaa, niin täytyy lainata ja, jos ei enää voi lainatakaan, niin silloin on tingittävä kaikkien ja kaikesta. Yksinkertaista, mutta totta.

Näin se on kuule Marko sinun omassa yksityisessä elämässäkin. Jos rahat ei riitä, niin täytyy silloin tinkiä. Yrityselämässä pätee sama myös. Jos tavara ei mene kaupaksi, niin täytyy alentaa kustannuksia, tingittävä kuluista. Yksikertaista, mutta totta.

Käyttäjän MarkoHeikkuri kuva
Marko Heikkuri

Tämä palkkojen räplääminen on puhdasta tulonsiirtoa työtekijöiltä omistajille, eikä mitään muuta. Suomen sisäiset markkinat kuolevat hitaasti nälkiintymiseen ja työttömyys lisääntyy. Työttömyyden lisääntymisen määrästä en spekuloi mitään, mutta jos sisämarkkinoilta katoaa ostovoimaa markkinatutkijoiden mukaan noin 3,3% niin veikkaisin sen tarkoittavan tuhansia työpaikkoja.
Yksityiselämää ja valtiontaloutta ei oikeastaan voi verrata keskenään, koska jos sisämarkkinoille saataisiin lisää valuuttapainetta veroja pienentämällä, niin se vaikuttaisi myös omalta osaltaan viennin kustannuksiia.
Säästökohteita löytyy muualtakin kuin omasta kansasta. Valtio upottaa huomattavia summia EU:niin ja muihin tarpeettomiin kohteisiin. Miksi emme voisi etsiä säästöjä sieltä? Sipilä ei mielestäni panosta oikeisiin asioihin, kuten esimerkiksi Suomen kansaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

"Valtio upottaa huomattavia summia EU:niin ja muihin tarpeettomiin kohteisiin. Miksi emme voisi etsiä säästöjä sieltä?"

Ensimmäisenä tuulivoiman tuet helevettiin rikastuttamasta veroparatiisiyhtiöitä. Tuulivoima ei työllistä eikä luo työpaikkoja. Valtion tuulivoimatuki on aivan sama kuin alettaisiin tukea Mersun maahantuontia sen vuoksi, että suomalainen alihankkija tekee jokaiseen autoon 10 €:n edestä osia.

Säästöjä saataisiin aikaan 5 miljardia.

Mutta sekään ei nyt riitä. Kun tuotteet eivät mene kaupaksi, niin ne ei mene, jos ei kustannuksia voida alentaa. Ja valtion velka ei alene, jos julkista sektoria ei supisteta. Ja sitä voidaan supistaa joko potkimalla porukkaa pihalle tai alentamalla palkkakustannuksia. Revi sitten siitä.

Käyttäjän MarkoHeikkuri kuva
Marko Heikkuri Vastaus kommenttiin #5

Minä puhuin jo vaalien alla ALV:n ja muiden verojen laskemisesta, koska sillä olisi laajamittaiset vaikutukset niin vientiin, kuin työllisyyteenkin.
Esimerkkinä olen käyttänyt Tornion terästehdasta, joka maksaa käänteistä ALV:a ostaessaan kierrätysromua. Käytännössähän tämä tarkoittaa Outokummun maksavan alvin ostaessaan romua, jolloin alvin pienennys tarkoittaisi paljon huomattavampia säästöjä kuin mitä pienillä palkan alennuksilla ikinä saavutettaisiin. Pienemmät hankintakulut tarkoittaisivat myös kilpailukyvyn kasvua.

ALV kannan pienentäminen tarkoittaisi myös kaikkien maan sisäisten tuotteiden halpenemista, eli tuotteet halpenevat, markkinat kiihtyvät, kauppa lisääntyy ja työt lisääntyvät. Tämähän tarkoittaisi elinkustannusten pienenemistä, jolloin olisi mahdollista ottaa vastaan pienempipalkkaisempiakin töitä jos tulot riittävät paremmin. Mahdollisuus hieman pudottaa sosiaalisia etuuksia. Kannustaa yrittäjyyteen ja vähentää työttömyyttä.

Valtio saisi säästöjä työllisyyden lisääntyessä, sosiaaliturvan pienentymisellä ja tuloja lisääntyneestä kaupasta maan sisäisillä markkinoilla.

En tiedä avasiko tämä sinulle ajatusmaailmaani, mutta toivon näin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos tavara ei mene kaupaksi, niin täytyy alentaa kustannuksia"

Kyse on riittääkö näiden vaikutukset viennin piristymiseen, itse vahvasti epäilen. Kotimainen ostovoima laskee takuusti ja lisää työttömyyttä joka tarkoittaa seuraavassa budjetissa vielä roimempia leikkauksia koska sosiaaliturvamenot kasvavat vielä enemmän. Odotellaan siis rauhassa, Kreikka on kohta täällä ilmastoa lukuunottamatta.

Käyttäjän MarkoHeikkuri kuva
Marko Heikkuri

Ehdottomasti kanssasi samaa mieltä,

Toimituksen poiminnat