Marko Heikkuri eduskuntaan - MUUTOS 2011 Nuorissa on tulevaisuus

Onko kansanedustaminen vain rikkaiden etuoikeus?

Onko todellakin totta, että pitää olla rikas päästäkseen edustamaan kansaa?

Olen paljon lukenut lehdistä kansanedustajaehdokkaista, jotka ovat ottaneet suuria summia rahaa lainaan pankista voidakseen kampanjoida eduskuntavaaleissa. Miksi edustustehtävän tulisi olla vain varakkaan etuoikeus? Tietävätkö varakkaat ihmiset oikeasti normaali kansan oloista yhtään mitään, vai tekevätkö he päätökset omiin etuihin kohdistettuna?

Ovatko eduskunnan varakkaat edustajat todella edustamassa kansaa vai itseään?

Olen kokenut kaiken muun paitsi varakkuuden. Olen opiskelijana tällä hetkellä ja voin todeta ettei opiskelijan asema ole kovin tasa-arvoinen esimerkiksi työttömään verrattaessa. Miksi näin? Onko todella valtion etu, että opiskelijat ajetaan pakolla ottamaan opintolainaa opintojen suorittamiseen. Mielestäni opiskelijoita tulisi tukea opintojen aikana, jotta heillä olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat työelämään siirtyessä. Opiskelijoiden palkkarajoituksia tulee löysentää ja työtä tekevälle opiskelijalle pitää antaa mahdollisuus tienata opintojen aikana ilman että opintotuki katkaistaan. Opiskelijalle pitäisi voida soveltaa mukautettua opintotukea työskentely kuukausilta ja kesätöistä saatuja tuloja ei tule laskea kouluajan tuloihin. Näillä muutoksilla pelkästään voisimme hillitä/pysäyttää monia opiskelijoita kohtaavan velkaantumisen, josta lehdissä on paljon uutisoitu ja asiaa on ihmetelty myös tutkijoiden keskuudessa. Ei asiaa tarvitse ihmetellä, jos opiskelijalla ei ole varaa niin silloin on mahdollista velkaantua, koska kaikille opiskelijoille ei ole tarjolla osa-aikatöitä.

Onko mahdollista pienituloisena päästä kansanedustajaksi?

Pyrin itse eduskuntaan olemattomalla opiskelijan budjetilla ja suurin osa ihmisistä on todennut tämän olevan mahdotonta. Olen eri mieltä ja uskon ihmisten haluavan kansanedustajan, jolla on omakohtaisia kokemuksia elämisen haasteellisuudesta. Uskon myös ihmisten haluavan muutoksia nykyiseen hallintoon, mutta muutoksia ei tule jos nykyiset suuret puolueet pysyvät vallassa.

Haluaisin tietää ihmisten rehellisen mielipiteen. Saako myös pienituloinen edustaa kansaa?

 

Muutos 2011 – Marko Heikkuri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat