Polttoaineen korkea verotus, hyöty vai haitta???

Polttoaineiden verotus lähti euron tulon myötä rankkaan nousuun. Tämä polttoaineen hinnan nousu on mielestäni ollut todella haitallista ainakin täällä pohjoisen suunnalla, jossa siirtymämatkat ovat pitkiä ja monien työpaikat, kaupat, koulut, hoitopaikat tai terveydenhuoltopalvelut ovat mahdollisesti jopa kymmenien kilometrien päässä.

Polttoaineveron laskeminen olisi mielestäni yksi keino helpottaa ihmisten elämää, sekä vilkastuttaa yritysten toimintaa ja näin ollen lisätä mahdollisia työpaikkoja.

Olen henkilökohtaisesti kulkenut päivittäin yhteensä noin 70 km työmatkoja ja voin sanoa, että nykyisillä polttoaineen hinnoilla piti todella tarkkaan miettiä töissä kulkemisen ja työttömyyden välillä että kumpi on kannattavampaa. Kuukausittain pelkästään töissä kulkemiseen kului rahaa noin 180-200 € ja siihen pitää kuitenkin lisätä vielä omat ajot päälle.

Jos polttoaineen hintoja saisi laskettua, niin sillä olisi mahdollista olla todella laajat seuraamukset. Polttoaineiden laskeneet hinnat voisivat vaikuttaa rahtihintoihin, jolloin yritykset voisivat säästää hieman ja tämä voisi vaikuttaa päivittäistavaroiden hintoihin. Hintojen lasku voisi vaikuttaa myös paikallisliikenteiden hintoihin, jolla voi olla myös positiivinen vaikutus julkisten liikennevälineiden suosion lisääntymiseen. Kuljetus yritysten kannalta hintojen lasku olisi merkittävä tekijä, sillä monilla suurilla yrityksillä voi olla jopa kymmeniä tai satoja rekkoja tien päällä ja pienikin hinnan lasku voi merkitä muutamaa uutta työpaikkaa.

Hintojen laskulla olisi suuri vaikutus öljylämmitteisiin omakotitaloihin ja muihin öljylämmitteisiin kiinteistöihin. Jos yksityisten ja yrittäjien lämmityskulut pienenisivät edes hieman, niin se merkitsisi ylimääräistä rahaa jota olisi mahdollisuus käyttää muihin hyödykkeisiin ja näin ollen saada raha liikkumaan yritysten ja yksityisten välillä. Myös tällä on mahdollisuus lisätä työpaikkoja, sillä mitä enemmän tavara vaihtaa omistajaa tai palvelu tuotetaan asiakkaalle, sitä enemmän tarvitaan työvoimaa näitä eri muotoisia tarpeita täyttämään.

Kyllä nyt on eduskunnan päättäjien aika jo uskoa, että jos yksityisen selkänahasta repastaan kaikki irti lähtevä raha heti irti verojen muodossa, niin paikalliset yritykset kuihtuvat ja kuolevat käsiin. Tämähän tarkoittaa sitä, että työpaikat vähenevät ja valtiolla lisääntyy sosiaaliturvan varassa elävien määrä, sekä valtiolla jää myös kuihtuvien yritysten verotulot saamatta.

 

Tämä aihe on todella lähellä sydäntä ja pahoittelen, jos se näkyy kirjoituksessa.

Mielipiteet ovat aina tervetulleita.

 

Kiitos

MarkoHeikkuri
Muutos 2011 Kemi

Tällä hetkellä insinööri opiskelija Lapin Ammattikorkeakoulussa. Koulua edeltävällä ajalla olen toiminut yli 10 vuotta erinlaisissa kuljettajan tehtävissä.
Minulle tärkeitä asioita ovat perheiden hyvinvointi ja kaikkien suomalaisten lasten tasavertainen mahdollisuus opiskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu