Marko Heikkuri eduskuntaan - MUUTOS 2011 Nuorissa on tulevaisuus

Holhousvaltio??

Suomessa säädetään liikaa lakeja, joilla yritetään rajoittaa ja hallita ihmisten elämää. Liika kieltojen määrä saa ihmisten uskon valtiohallintoon hiipumaan ja mielestäni näitä uusia rajoituksia pitäisi purkaa. Minulla on vahva usko siihen, että ihmiset omaavat edelleen aivot, joilla he kykenevät itse päättämään asioistaan ja valistamaan lapsiaan oikeasta ja väärästä.

Oluen mainostamisella ja tupakkatuotteiden piilottamisella ei mielestäni ole käytännössä mitään merkitystä, sillä nämä asiat opitaan pääasiassa kotoa tai kaveripiiristä saaduista vaikutteista. Jos tätä lukevat henkilöt miettivät oikeasti omaa lapsuuttaan ja ensimmäisiä mahdollisia tupakointi tai alkoholi kokeiluja, niin kuinka moni näistä henkilöistä voi väittää kokeilun johtuneen mainonnasta? Uskon jokaisen huomaavan ainakin näiden rajoitusten olevan aiheettomia ja kokeilun johtuneen joko kavereiden painostuksesta tai kotoa opitun esimerkin vuoksi.

Mainosten kiellot ja muut rajoitukset aiheuttavat yrityksille uusia menoeriä ja näin ollen pienentävät yritysten mahdollista voittoa, sekä valtion saamia verorahoja. Uusien menoerien myötä voivat jotkin yritykset joutua vähentämään ainakin hetkellisesti työntekijöitä, koska yrityksen talous ei välttämättä kestä rajoitusten vaatimia ulkoasu muutoksia esim. ajoneuvoissa.

Hetkellisesti tai pysyvästi työttömäksi jääneet työntekijät myös omalta osaltaan rasittavat valtion kassaa päivärahojen ja saamatta jääneiden verojen muodossa.

Olisiko nyt päättävien henkilöiden aika katsoa hieman omaa julkisuutta pidemmälle ja ajatella välillä päätöstensä seuraamuksia myös pidemmällä aikavälillä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat